Ongevraagde kunst op je gevel

Geen Picasso in ’t zuur op je muur,
maar een brandschone gevel zoals hij hoort te zijn.

Gaffiti snel weg


Veel slechter kan je dag niet beginnen. Je loopt de straat in waar jouw pand ligt en van ver af zie je het al: vannacht heeft iemand de spuitbus leeggespoten op jouw gevel. En je had niet gevraagd om deze “gratis kunst”.

Graffiti is een verzamelnaam. Waar we vaak last van hebben zijn de “tags”. Een soort van handtekening waarmee iemand aangeeft dat hij er was. En als je niet oplet wordt je gevel een soort van onbedoeld gastenboek. Want anderen zetten maar al te graag iets erbij.

Snel verwijderen is belangrijk. Dat is precies wat we doen bij R+R Huismeesterdiensten & Schoonmaak. Die lastige lak die uit die spuitbussen komt of de dikke viltstiften gaan we grondig te lijf. Met als resultaat een stralende gevel zoals je ‘m zelf het liefst ziet.

De magnetische werking van Graffiti

Graffiti werkt als een magneet. Wanneer er eenmaal graffiti is aangebracht op een gevel, dan volgt er snel meer. We weten dus dat ht snel verwijderen van graffiti voorkomt dat er meer van deze “kunst” op je gevel komt. 

Overigens zijn er gemeentes die hier op hebben ingespeeld. Zo worden er speciale graffiti projecten georganiseerd waarbij tunnels worden voorzien van prachtige kunstwerken. Dat is een fantastsiche gelegenheid voor de graffiti-artiest. Hierbij is wel de voorwaarde dat de hele gevel “ingekleurd” moet worden. Want dan is het niet meer zo interessant voor anderen om er iets op te zetten.

Huismeesters van R+R zorgen o.a. voor:

N

Schoonhouden van algemene ruimten

N

Afvalbeheer

N

Glasbewassing

N

Aanspreekpunt voor klachten en storingen

N

Uitvoering legionella beheersplannen

N

Keuringen brandblussers en speeltoestellen

N

Begeleiden en controleren aannemers

N

Toezicht op algemene ruimten

N

Interim inzet als conciërge

N

Ondersteuning van huurders en eigenaren

Wil je weten of zo'n aanpakker bij jou past?